A vasárnapi vásárlási szokásokat kutatmá a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége a kormánnyal karöltve, vizsgálva azt, hogy vissza kellene e vezetni a vasárnapi boltzárat. Persze rögtön hozzá is fűzik az MTI-hez eljuttatott közleményükben, hogy semmi konkrét nem született az ülésen. Így számol be a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége az egyeztetésről:

Visszatért a vasárnapi boltzár?

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), mint a munkaadói oldal képviselője részt vett a június 25-i Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülésén.
Az MGYOSZ csak úgy, mint a többi résztvevő egyetértett azzal, hogy készüljön egy független felmérés a vásárlók körében a boltok vasárnapi nyitva tartásával kapcsolatban. Ugyanakkor a sajtóban megjelent hírrel ellentétben semmilyen elkötelezettségünkről, sem támogatásunkról nem biztosítottuk a vasárnapi nyitva tartás bármilyen módosítására vonatkozó javaslatot, így arról értelemszerűen egységes állásfoglalás sem született az ülésen.

Az emberek már hozzászoktak, hogy ismét lehet vasárnap vásárolni. De úgy látszik a honatyák továbbra is fontosnak tartanák, hogy vasárnap minden zárva legyen, és ne tudjanak vásárolni az emberek. Vagy más szemszögből ne kelljen dolgozni vasárnap az alkalmazottak egy részének.